Woningbouw

Vanuit de woningbouw is regelmatig behoefte aan externe financiering. Dit komt door nieuwbouw, herfinanciering of verduurzaming van bestaand vastgoed.

Externe financiering kan enerzijds aangetrokken worden door middel van een geborgde lening o.a. (WSW) en anderzijds door het aantrekken van een ongeborgde lening.

Wallich & Matthes is een ervaren arrangeur van - zowel geborgde als ongeborgde - financiering tussen woningbouwverenigingen en geldgevers. Doordat wij dagelijks actief zijn op de geld- en kapitaalmarkt zijn wij in staat kapitaal aan te trekken tegen de beste marktprijzen. Daarnaast weten we door onze ruime ervaring exact wat er speelt in de sector.

WSW geborgde lening
Grote kapitaal verschaffers voor de woningbouwvereniging zijn BNG en NWB. Maar deze banken bestrijken slechts een deel van de markt. Er is in toenemende mate vraag van institutionele beleggers in beleggingen in WSW geborgde leningen. Wallich & Matthes speelt hier in een bemiddelende rol.

Doordat Wallich & Matthes meer dan 50 jaar actief is in deze markt is ons netwerk van beleggers het meest uitgebreid. Door gebruik te maken van ons netwerk zal uw financieringsaanvraag een groter bereik hebben. Een groter aanbod geldgevers zorgt voor meer competitie, hier plukt de woningbouwvereniging de vruchten van.

Na het sluiten van de lening verzorgt Wallich & Matthes ook de administratieve afwikkeling van de financiering.

Wist u dat Wallich & Matthes via het no cure-no pay principe werkt?
Indien wij onverhoopt niet het scherpste tarief aanbieden, betaalt u dus helemaal niets.

Ongeborgde lening
Vanuit de woningbouwvereniging is behoefte aan het aantrekken van externe financiering voor activiteiten buiten het sociale huur segment. Daarnaast zien we vraag vanuit institutionele beleggers om te beleggen in ongeborgde leningen. Ook hiervoor is ons uitgebreid netwerk van toegevoegde waarde.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Piet-Jan van Kleeff
E: pietjan.vankleeff@wallich.nl
T +31 20 5357702

Daan Koote
E: daan.koote@wallich.nl
T +31 20 5357709

Elly Roos
E: elly.roos@wallich.nl
T: +31 20 5357707

Martijn Renckens
E: martijn.renckens@wallich.nl
T +31 20 5357747

Ga naar: